Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Om Punta Cana

Punta Cana är namnet på runt fem mil av Dominikanska republikens sydöstra kust, precis där Atlanten blir Karibiska havet. Så sent som på 1980-talet fanns här bara palmer och ett och annat enkelt hotell för de välmående dominikaner som bodde i närheten. Men så hände något, och i dag ligger hotellen som enorma pärlor på en tråd från Uvero Alto i norr ner till själva det ursprungliga Punta Cana i söder. Det är dock inte överbyggt ännu, mellan hotellen gapar långa sträckor med obebyggd mark ner till stranden som sträcker sig i stort sett obruten hela vägen från norr till söder.

En semester här handlar mycket om hotellen och stranden. Hotellanläggningarna är både stora och välutrustade. Så hit reser man inte för att uppleva det lokala livet eller ströva runt på egen hand. Därtill är avstånden alltför stora, och till skillnad från till exempel Thailand tar man inte chansen att öppna lokala restauranger och butiker i någon större utsträckning, även om ett visst utbud finns i de shoppingcenter som börjat växa fram.

Det man ska ha klart för sig när man kommer hit är just det att det är lätt att bli kvar på hotellet hela semestern. Det är helt enkelt så behagligt och så genomtänkt att det kräver en viss självövervinnelse att boka en utflykt eller ta en taxi till Downtown Punta Cana och kanske köpa några souvenirer, som till exempel rom och cigarrer att ta med sig hem. Men ta chansen när du är här, Dominikanska republiken har en överdådig natur och mycket som är värt att både se och uppleva. Det vore synd att gå miste om det bara för att solen är så varm och solstolen så bekväm.