Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Om Bayahibe

Bayahibe är en liten fiskeby som grundades av några fiskare från Puerto Rico på 1800-talet. Sedan dess har byn vuxit till en populär semesterby. Idag finns flera små mysiga barer och restauranger i hamnen.

Bayahibe är inte stort, det tar bara en kvart att gå från ena änden av byn till den andra. Ändå rymmer den förvånansvärt mycket på den lilla ytan. Här finns en handfull caféer och restauranger, butiker med hantverk och arrangörer av både dykturer och utflykter till öarna strax utanför kusten. Och här finns en del lokalt liv, en välkommen omväxling till turistlivet på de stora hotellen som ligger utmed kusten på ömse sidor av byn. Det är rätt skönt att ta en taxi hit och promenera en stund innan man slår sig ner på ett café och ser på folklivet, till lika delar turister och dominikaner, var och en ute i sina egna ärenden.

Är du ute efter en semester bortom stress och vardagens alla måsten är detta platsen för dig. Varje morgon står motorbåtarna redo på stranden och väntar på att ta med förväntansfulla turister till den fantastiska ön Isla Saona. Där väntar kritvita stränder och kristallklart vatten. En vacker sandstrand finner du också i Playa Dominicus, som ligger rakt nedanför hotellen Viva Wyndham Dominicus Beach och Viva Wyndham Dominicus Palace. Passa på att ta ett dopp i det kristallklara vattnet som anses vara ett av de bästa på hela ön.