Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Mat och dryck

Kryddor
Många av kryddorna på ön är hämtade direkt från naturen, som oregano och röd peppar. Trots mångfalden är det dominikanska köket inte känt för att ha någon stark mat. Landets kryddor är praktiska och trevliga souvenirer, som du kan köpa till rimliga priser.

Frukt
Dominikanska republiken är som ett stort drivhus med många olika frukter, som trivs i klimatet. Här har du tillgång till färsk frukt året runt, och priserna är rimliga. Om du tycker om frukt har du verkligen hamnat i paradiset. Så ta chansen att prova exotiska frukter som ananas, papaya, mango, kokosnöt och passionsfrukt. De vanligare frukterna, som bananer och meloner smakar extra gott här då de kan mogna till ordentligt i solen.

Grönsaker
Grönsaker är huvudingrediensen i maten, och används både i sallader och i varmrätter. De vanligaste grönsakerna är grön sallad eller kål med tomater, lök, ris, gurka och ofta också avokado. Potatis och den speciella matlagningsbananen platano, som används som tillbehör till huvudrätter, är också vanligt förekommande. Prova friterad, stekt eller kokt platano. Det är en av nationalrätterna.

Ris
Små risfält finns nästan överallt på ön. Ris är också den viktigaste födan för dominikanerna och utgör drygt en fjärdedel, 27 procent, av de fattigas kost. 

Lokala specialiteter
La bandera dominicana: - Kött eller kyckling, ris och bönor.

Sancocho - En fyllig lokal köttstuvning.

Quipe - Köttbullar stekta i olja.

Chicharrones de pollo - Panerade kycklingbitar, som fås nästan överallt i småkioskerna vid vägkanterna.

Frito verde - Friterade bananskivor.

Majarete - En söt krämig majspudding smaksatt med kokosmjölk, vanilj och kanel.

På restaurangnotan läggs det ofta till moms på 16 procent. Det är även kutym att lägga till 10 procent i dricks på slutsumman.

Drycker
Rom
Rom är Karibiens nationaldryck. Förr i tiden var det bara pirater, sjömän och bananrepublikens machokarlar som drack rom, men på senare år har drycken blivit populär för alla.

Rom framställs ur biprodukter från sockertillverkning, som melass och saft från sockerrör. Vilken typ av rom som processen sedan resulterar i beror på hur mycket vatten som används samt hur länge och på vilket sätt som den lagras.

Det finns tre typer av rom: vit, gyllene och añejo.

Ron Blanco – vit rom
Detta är den vanligaste typen av rom, ljus, torr och destillerad till hög alkoholhalt.

Ron Dorado – gyllene rom
Destilleras till lägre alkoholhalt, vilket ger en fylligare smak och arom.

Ron Añejo
En speciellt utvald och fin rom. Golden rum (ett slags añejo) lagras i träfat i flera år för att få rätt smak. Denna rom har den rikaste smaken och kan liknas vid cognac.

De tre mest kända och vanligaste märkena i Dominikanska republiken är "de tre B:na" - Brugal, Bermudez och Barceló. De kan köpas i vartenda gathörn och vill du smaka innan du slår till så finns märkena i de flesta barer.

Öl
Det finns gott om olika sorters öl på ön. Den mest kända är Presidente. Andra populära lokala öl är Quisqueya och Bohemia. Här kan du också hitta importerat öl, som mexikanska Corona och Budweiser från USA. 

Vin
Det mesta vinet kommer från Spanien, Chile, Argentina, Frankrike och USA. De importerade vinerna är vanligtvis dyrare. Lokalt vin produceras i mycket liten skala på några enstaka små vingårdar ute på landsbygden.

Mama Juana är en lokal dryck, som tillverkas på rom, rött vin och honung samt hemliga ingredienser. En äkta lokal specialitet och en speciell smakupplevelse.